PDA

View Full Version : DataGrid Component


freddycodes
01-31-2003, 12:16 AM
I had a datagrid component I was working a while back. I just rewrote it and am looking to see what the community thinks of it before I officially release it as a component.

http://www.irq11.com/~louie/dataViewer/freddyDataGridTestDynamicFromDB.html

It uses the The RecordSet object of flash mx and a PHP, MySQL, XML backend.

What do you guys think?

sTango
01-31-2003, 10:56 AM
I like it. Good job. I use datagrids alot, but I wouldnt know where to begin in making my own.

tg
01-31-2003, 02:38 PM
nice one freddy... how customizable is it?

freddycodes
01-31-2003, 04:05 PM
Well right now, all the colors, text size and fonts are customizable. You can set which columns are editable, and the sorting works with numbers over 10 which has been an issue with some of the other grids available. I will release the component shortly.

tg
01-31-2003, 08:01 PM
hey. sounds great... looking forward to it.

freddycodes
01-31-2003, 08:32 PM
Here is a first go at it. If anyone wants to install the extension on their machines and tell me what they think, that would be awesome. Any bugs you find are welcomed. You'll need the flash remoting components from here
http://www.macromedia.com/software/flashremoting/downloads/components/
to build the recordset needed by the grid.

You don't need remoting running on your server or anything just the components which are free. I included the .mpx file and a sample of how touse it in the zip.

http://www.irq11.com/~louie/dataViewer/dl.php

mediaholic
06-29-2003, 11:47 AM
well it looks preaty nice, just almoust the same funcionalaty like mm datagrid or are the some advantages?

and one more Question
i using the datagrid, but i dont wont it tu be editable!, just to link from gried somewhere else (getSelectedCell();//needs Editable)so,
how to know which "row" and "colomn" a clicked?
for example:
function dataGridChangeHandler () {
// this line gets the clicked row
var sItem=grid_dg.getSelectedItem();
//BUT HOW TO GET CLICKED COLMN OF THAT ROW
}
thanks for any ideas, nermin

kanary
09-19-2004, 02:18 PM
hello experts,

it's a nightmare, after all my efforts to make it work and load data from external xml file, the editable property doesn't work.

i set the editable property to true, and when i click any cell to edit, it's edited, but when i click away, the provious contents gets back as if i didn't edit it at all :((

please help me with this problem, did u face this b4?
thx a lot.

kanary.