PDA

View Full Version : make a draggable scrllbar


amvian
10-20-2004, 03:11 PM
How I can make an easy draggable scrollbar for my movie clip?

I try to loook at the samples from
http://www.actionscript.org/showMovie.php?id=524
http://www.actionscript.org/tutorials/advanced/Dynamic_text_with_scrollbar/index.shtml

but i still don't know how to use it.
Anyone please help.

Thanks

Drakkon
10-20-2004, 03:17 PM
are you wanting to move text or move an actual movieclip?
why wont a component work for you (either the textbox or scrollpane?)
where are you having trouble in the tutorials?

amvian
10-20-2004, 03:23 PM
I am trying move an actual movieclip.
I try to u se a component (scrollpane) BUT it does not work. and I write the problem in thread

http://www.actionscript.org/forums/showthread.php3?t=56912

Thank you !!

ZBC
10-21-2004, 02:44 AM
I used a componet 'scrollpanel' and all I did was exported my flash movie, and in the property insepter I typed in the URL in the content box.
Preview (http://user.7host.com/zbgamers/scrollpanel.png)

amvian
10-21-2004, 07:02 AM
I cannot use scrollpanel cuz in my movie clip , I have dynamic attachMovie in there.
So although I try to export my movie clip and set the correct URL in scrollpanel content box, it does not work.

If I add some static img on my movie clip, I can see in my scrollpanel. BUT i just cannot see my dynamic stuffs by using attachMovie().

So do you have any idea, how i can use it.??
Thanks

ZBC
10-21-2004, 07:41 PM
Are you attaching a movie that is external or that is in the flash libray?

Jacob Kerr
10-22-2004, 07:33 AM
Hey,

I just developed one for a project, and it took me 7 hours to think up and put together. It is so hard to make it is axualy for sale for $10.00 online and some other developers are buying it.

Jacob Kerr

amvian
10-22-2004, 05:01 PM
I am attaching a movie in my library . not from external source.

ZBC
10-23-2004, 12:36 AM
Ok, I think I have what will help you. I did a search and came up with 'add a scroll bar' on the site. Hope it helps, if not tell me. Click Here. (http://www.actionscript.org/tutorials/intermediate/scrolling_a_text_box_II/index.shtml)

ZBC
10-25-2004, 07:11 AM
Sorry I didn't relize that it was external text. But, it can still work just set the variables in action script. Hope you get this.