Home Tutorials Forums Articles Blogs Movies Library Employment Press
Old 06-02-2006, 12:21 PM   #1
dustbug
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Unhappy low memory - increase memory ?

hello,
Could not open one or more scenes probably because of low memory.
To increase available memory, quit flash and allocate more virtual memory in the system properties dialog box.

I get that message on startup when I use flash 8. I don't have that problem with mx 2004.
It happens when I open a flashfile with a boat drawed in illustrator and imported or pasted into flash. Flash just lets the boat out. Which destroys the whole thing because it's build around the boat.

What can I do?
I tried it on two different computers. Not more than a year old.

thx
dustbug is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2007, 11:33 AM   #2
faceee
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sweden
Posts: 14
Unhappy

Hey, dustbug?
How much memory does your computer have?
faceee is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:25 AM   #3
abeall
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Washington, DC
Posts: 2,812
Send a message via AIM to abeall
Default

I have the same problem on my iMac. I can't even copy/paste sometimes because there's not enough memory. Solution was to use my PC.
abeall is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2007, 02:04 PM   #4
rbz
video & web
 
rbz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Valencia - Spain
Posts: 118
Default

Just reporting problem and possible solution...
I faced the same problem, and hasn't found any answers here or elsewhere...
My FLA has only one scene, btw...
I'm working on a mac, and sometimes the FLA would open and sometimes Flash crashed. Even if you're able to open it and do a "Save as...", the problem persists...
I opened the file on a pc and the same occurred...
The solution I found was selecting all the layers in the root timeline, do a "Copy Frames", create a new document, do the "Paste Frames", save the file , and "voilá", the problem disappears...
And now, within this new FLA I found one missing PNG... maybe this was the fault, a corrupted bitmap...
rbz is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 09:15 AM   #5
trart
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Default

I had the same issue before a deadline. It was quite stressy. In CS5 a problem with this message persist. For me it was a damaged bitmap. All I had to do it was search the library for a bitmap that did'nt have the preview and delete it . Uff..
trart is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 10:00 AM   #6
panel
AS3
 
panel's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Warsaw
Posts: 1,991
Send a message via Skype™ to panel
Default

I have 12Gb of free memory and I still got the error. Thanks for the tip @trart. I'll check this out
panel is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flash Magazine, Memory Problem, need advise warrence ActionScript 2.0 4 05-18-2006 02:30 PM
Memory use analysis tools? jsebrech ActionScript 2.0 2 01-26-2006 04:08 PM
Local XML object remains in memory. michaelbirch ActionScript 2.0 3 09-24-2004 06:57 PM
There is not enought memory to complete.....in Flash MX 6 atari8 Other Flash General Questions 1 08-31-2004 04:13 PM
FLASH BUG (memory leak - LoadVariables) MaKe ActionScript 1.0 (and below) 3 04-19-2004 05:48 PM


All times are GMT. The time now is 11:26 AM.

///
Follow actionscriptorg on Twitter

 


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger
Copyright 2000-2013 ActionScript.org. All Rights Reserved.
Your use of this site is subject to our Privacy Policy and Terms of Use.