Home Tutorials Forums Articles Blogs Movies Library Employment Press

Go Back   ActionScript.org Forums > ActionScript Forums Group > ActionScript 2.0

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-10-2008, 11:53 AM   #1
mghatiya
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 67
Default External swf with different frame rate

Hi,

I am creating a gallery which showcases some swfs too. Different swfs are of different fps. When loaded, they start running according to fps of parent movieclip.

I understand that that is expected behaviour. But I am sure it must be a common problem faced by many others. How is it overcome?

I have searched various forums, but all of them just say that child movieclip take fps from parent. Some of them say that some fps change is possible in AS3.

I am working on AS2 and I feel experts of this forum will definitely have some solution for this.

If no solution, at least is it possible that I open different swf's in a new window and they will run there appropriately?

Thanks,
Mukesh
mghatiya is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 12:23 PM   #2
mghatiya
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 67
Default

Ok, I have figured how to open them in new window. It can be done using getURL.

Would have been straightforward for u ppl, but not for a noob like me

Although of course the main question remains.
mghatiya is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 05:46 AM   #3
mghatiya
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 67
Default

Anyone?
mghatiya is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 05:56 AM   #4
atomic
Banned by AS.org Staff
 
Join Date: Jan 2007
Location: Montréal, Québec
Posts: 14,073
Default

Are the loaded .swfs at a lower framerates than the main movie?
atomic is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 06:00 AM   #5
atomic
Banned by AS.org Staff
 
Join Date: Jan 2007
Location: Montréal, Québec
Posts: 14,073
Default

You could possibly play around with this...

http://proto.layer51.com/d.aspx?f=832
atomic is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 06:21 AM   #6
mghatiya
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 67
Default

Thanks. Quite a good solution that is in terms of finding a work around with the present restrictions.

But I am not quite pleased with it though. As in, its not elegant solution. I don't want to change fps of any of the movieclip as then they will not animate the same way they should. e.g. background effects will become slower/faster.

I am looking for a solution where the main movieclip doesn't change fps but a child movieclip/window or something else will have a different fps that would be same as exported swf.

If an html page can show swf of multiple fps in one window itself, why can't flash itself?

Is it possible to do by playing with html with dynamic text?
mghatiya is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 12:22 PM   #7
atomic
Banned by AS.org Staff
 
Join Date: Jan 2007
Location: Montréal, Québec
Posts: 14,073
Default

I think you're out of luck for AS2.0 then... The external browser popup window, is your only hope!
atomic is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 12:36 PM   #8
mghatiya
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 67
Default

Hmm ok. Thanks.

I would soon be moving to AS3. I can achieve what I desire to do here, in AS3?
mghatiya is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 01:22 PM   #9
atomic
Banned by AS.org Staff
 
Join Date: Jan 2007
Location: Montréal, Québec
Posts: 14,073
Default

http://www.flashessential.com/archives/71
atomic is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 01:39 PM   #10
mghatiya
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 67
Default

Thanks. I am assuming it would be possible to change FPS of any movieclip and not just Stage.

Btw, I was looking to start with AS3 and surprisingly there are no good resources. e.g. Tutorials on actionscript.org are about effects or some particular filter or something like that. But not for just beginning. livedocs.adobe don't answer all questions either. e.g. examples for MovieClip don't show how do I add addChild() for a movieclip defined in my library.

I am sure these are all basic questions, but as a starter you do need little clearer instructions.

Any pointer in that direction?

Thanks for the help.

Mukesh
mghatiya is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accessing dynamic vars in external SWF? [email protected] ActionScript 2.0 4 06-26-2008 10:28 AM
External SWF File in Once Frame Only withmit ActionScript 3.0 2 06-17-2008 04:11 PM
Load frame lable in external swf chrisROC ActionScript 2.0 2 06-12-2008 07:45 PM
a button to be clicked then go to a specific frame then load an external swf file silverbird ActionScript 2.0 2 10-15-2007 04:15 AM
Weird Frame Rate Problem Wolfenhex ActionScript 1.0 (and below) 10 08-12-2005 07:18 AM


All times are GMT. The time now is 07:39 PM.

///
Follow actionscriptorg on Twitter

 


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger
Copyright 2000-2013 ActionScript.org. All Rights Reserved.
Your use of this site is subject to our Privacy Policy and Terms of Use.