Home Tutorials Forums Articles Blogs Movies Library Employment Press

Go Back   ActionScript.org Forums > Flash General Questions > Flash 8 General Questions

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-15-2005, 03:53 PM   #1
kingjet
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 4
Default Newbie Q: Inserting Hyperlinks in Movie Files

Hello People,

I'm pretty new to flash and am trying to insert a hypertext link into a flash document, so i can export it as a movie and use the movie as a navigation menu on my website.

When I try to use 'get url' in the actionscript. I get this output:

**Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 2, frame=1:Line 1: ')' or ',' expected
getURL(http://www.indianridge-florida.com/);

Total ActionScript Errors: 1 Reported Errors: 1


Can somebody please help? Im sure im just performing a basic mistake.

Thanks. King.
kingjet is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2005, 04:25 PM   #2
oldnewbie
Banned by AS.org Staff
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 10,533
Default

DOUBLE QUOTES...
getURL("http://www.indianridge-florida.com/", "_blank");

Use "_self" rather than "_blank" to open in the same widow.
oldnewbie is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2005, 05:26 PM   #3
kingjet
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 4
Default

Hi, Im getting a little closer to solving my problem. There are stills errors in this script ive written for a button. Can anyone tell me what ive done wrong here:

on (rollOver) {
gotoAndPlay(2);
}
on (rollOut) {
gotoAndPlay(11);
}
on (press) {
getURL(http://www.indianridge-florida.com/villaphotos.html", "_self");
}


The output says that the problem is in the url part.

Help Please!
kingjet is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2005, 05:29 PM   #4
Xeef
Off-Line
 
Xeef's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ibiza/Spain language :Hungarian/German/ abit English
Posts: 6,539
Default

Mising a "

getURL(http://www.indianridge-florida.com/villaphotos.html", "_self");
getURL("http://www.indianridge-florida.com/villaphotos.html", "_self");
__________________

test your self -->http://www.actionscript.org/forums/s...86&postcount=8
Xeef is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2005, 05:45 PM   #5
kingjet
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 4
Default

thanks xeef, its working now!
kingjet is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd ... a movie clip w/ 4 stop()'s loops endlessly ... any advice? goToAndFix Simple Stuff (Newbies) 5 08-07-2005 04:33 PM
Flash movie loads swf files from other location? Jane20 ActionScript 1.0 (and below) 8 07-25-2005 04:04 AM
Flash 4 creating an array on screen with duplicate movieclip Eend ActionScript 1.0 (and below) 8 02-18-2005 09:07 PM
Loading a movie into the parent movie from a sub movie? ducky Other Flash General Questions 2 05-13-2002 03:39 PM
creating movie with downloadable files hollywood ActionScript 1.0 (and below) 3 02-23-2001 12:52 AM


All times are GMT. The time now is 05:13 PM.

///
Follow actionscriptorg on Twitter

 


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger
Copyright 2000-2013 ActionScript.org. All Rights Reserved.
Your use of this site is subject to our Privacy Policy and Terms of Use.